Vitiligo Q&A in Croatian

Download brochure Vitiligo Q&A in Croatian (pdf, 572 kB). Special thanks to Prof. Mirna Šitum, MD and Prof. Andrija Stanimirovic, MD for assistance with translation.


Predgovor za pacijente iz Hrvatske

Dragi pacijenti, poštovani prijatelji,

s radošću i ponosom Vam iznosimo predgovor brošuri Vitiligo-pitanja i odgovori. Zašto? Sretni smo što možemo Vama, našim pacijentima, među prvima u svijetu učiniti dostupnim prijevod ove brošure, autora priznatih eksperata na području vitiliga , prof. Torella Lottia i prof. Antonia Salafie, kao i sve daljnje aktivnosti vezane uz rad Vitiligo Research Foundation - Međunarodne zaklade za istraživanje vitiliga-skraćeno: VRF- (Biobanka, Vitiligo Master Class, obilježavanje Svjetskog dana vitiliga 25.lipnja i drugo). S ponosom ističemo da je Hrvatsko dermatovenerološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora među prvim potpisnicima svjetske rezolucije o usvajanju zaključaka o aktivnostima u smislu liječenja vitiliga te boljeg shvaćanja prirode ove bolesti, kao i položaja pacijenata s vitiligom u društvu. Aktivno smo uključeni u rad VRF-a, a za nas ne postoji pojam „zanemarene bolesti“, već svakog pacijenta s vitiligom tretiramo jednako ozbiljno i u skladu s postojećim medicinskim znanjima u svijetu. Štoviše, našim se pacijentima pruža šansa da i sami, kroz sudjelovanje u radu i druženju kroz Hrvatski savez oboljelih od vitiliga i VRF, naprave i korak više u liječenju i poboljšanju kvalitete života. Za sve Vaše upite, prijedloge i sugestije uvijek smo otvoreni spremni za odgovor i za suradnju!

Srdačno Vaši,
Prof. dr. sc. Mirna Šitum, dr. med., primarijus, spec.dermatovenerolog,
Prof. dr. sc. Andrija Stanimirović, dr. med., spec.dermatovenerolog

Download brochure

image description

I support the petition to designate June 25 as Vitiligo World Day and save millions of people worldwide from social isolation and persecution.

FAQ

All FAQs

To download this free file, please tell us a little bit about yourself.

Close