Vitiligo Q&A in Croatian

Download brochure Vitiligo Q&A in Croatian (pdf, 572 kB). Special thanks to Prof. Mirna Šitum, MD and Prof. Andrija Stanimirovic, MD for assistance with translation.


Predgovor za pacijente iz Hrvatske

Dragi pacijenti, poštovani prijatelji,

s radošću i ponosom Vam iznosimo predgovor brošuri Vitiligo-pitanja i odgovori. Zašto? Sretni smo što možemo Vama, našim pacijentima, među prvima u svijetu učiniti dostupnim prijevod ove brošure, autora priznatih eksperata na području vitiliga , prof. Torella Lottia i prof. Antonia Salafie, kao i sve daljnje aktivnosti vezane uz rad Vitiligo Research Foundation - Međunarodne zaklade za istraživanje vitiliga-skraćeno: VRF- (Biobanka, Vitiligo Master Class, obilježavanje Svjetskog dana vitiliga 25.lipnja i drugo). S ponosom ističemo da je Hrvatsko dermatovenerološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora među prvim potpisnicima svjetske rezolucije o usvajanju zaključaka o aktivnostima u smislu liječenja vitiliga te boljeg shvaćanja prirode ove bolesti, kao i položaja pacijenata s vitiligom u društvu. Aktivno smo uključeni u rad VRF-a, a za nas ne postoji pojam „zanemarene bolesti“, već svakog pacijenta s vitiligom tretiramo jednako ozbiljno i u skladu s postojećim medicinskim znanjima u svijetu. Štoviše, našim se pacijentima pruža šansa da i sami, kroz sudjelovanje u radu i druženju kroz Hrvatski savez oboljelih od vitiliga i VRF, naprave i korak više u liječenju i poboljšanju kvalitete života. Za sve Vaše upite, prijedloge i sugestije uvijek smo otvoreni spremni za odgovor i za suradnju!

Srdačno Vaši,
Prof. dr. sc. Mirna Šitum, dr. med., primarijus, spec.dermatovenerolog,
Prof. dr. sc. Andrija Stanimirović, dr. med., spec.dermatovenerolog

Download brochure

image description

I support the petition to designate June 25 as Vitiligo World Day and save millions of people worldwide from social isolation and persecution.

To download this free file, please tell us a little bit about yourself.

Close